BEHANDELINGEN

BEHANDELINGEN

 Behandelingen hond: 

 Efileren
Dit gebeurt met een speciale schaar die de vacht uitdunt. Hiermee wordt de vacht in model gebracht. Wanneer u uw hond er netjes bij wilt laten lopen, adviseren wij deze behandeling vier keer per jaar te herhalen.


Knippen
Knippen gebeurt met een gewone rechte of kromme schaar. De hond heeft een krul- of staande vacht. Wij adviseren uw hond viermaal per jaar te laten knippen. Dit kan in lange of korte modellen.


Plukken
De vacht moet geschikt zijn om geplukt te worden, dit is zo bij honden met een ruwe vacht. Hierbij wordt de loszittende bovenvacht verwijderd. Deze behandeling dient om de zes maanden herhaald te worden.


Scheren
Hierbij wordt de hond met een hondentondeuse geschoren. Dit biedt vaak een uitkomst voor kortharige honden die veel verharen en voor honden wiens vacht erg in de klit zit. Na deze behandeling heeft u drie maanden geen last van haren in huis.


Wilt u uw hond alleen laten wassen of enkel de nagels knippen?
Alles is mogelijk!

Wilt U meer informatie over specifieke vachtverzorging bekijk dan de pagina's

 

GRATIS PUPPY WEN HALFUURTJE

Voor hondjes vanaf 8 weken tot ± een half jaar bieden wij de mogelijkheid om gratis kennis te maken met de salon. Deze kennismaking duurt ongeveer een half uurtje. De puppy kan op deze leeftijd vast wennen om naar een trimsalon te gaan en dat iemand anders aan hun vachtje zit, zodat dit op latere leeftijd geen problemen oplevert.

 We knippen tijdens de kennismaking de nageltjes, het hondje wordt door de trimster geborsteld en verder gecontroleerd. Dit is een belangrijk proces in de socialisatie van de pup en daarom is het goed om dit zo vroeg mogelijk te doen. De pup zal dan bij het volgende bezoek aan de salon rustiger en meer op z'n gemak zijn.Natuurlijk mag hij/zij een koekje eten op de trimtafel, en even wennen aan het geluid en gevoel van de fönh.

Alle puppy's zijn welkom voor een puppy trim, ook kortharige honden. Tijdens deze kennismaking geef ik u ook graag adviezen over de vachtverzorging van uw puppy en eventueel een trimschema.