Nieuws

Stageplaatsen

Wil je stage lopen bij een erkend en gediplomeerd trimsalon? Dat kan bij Trimsalon Dobey Asten

Sinds 2014 zijn wij als leerbedrijf aangesloten bij Aequor, een erkend opleidingsbedrijf (voor meer informatie: http://www.aequor.nl). Je kunt bij ons (snuffel)stage lopen en je kunt bij ons stage lopen wanneer je de opleiding “trimmen” volgt.

Lijkt het je leuk om stage te lopen bij Trimsalon Dobey Asten of iets te leren over het hondentrimmen? Bel dan gerust op of kom langs. Wij zullen je dan uitleg geven over hoe ons bedrijf te werk gaat en wat het vak precies inhoud. Kom je bij ons bedrijf stage lopen om het bedrijfsleven te proeven, omdat je op zoek bent naar een leuk beroep, dan hoef je geen pakket aan te schaffen. Alle benodigde materialen kun je tijdens je stage in ons bedrijf gewoon gebruiken. Wees wel voorzichtig want het blijven onze materialen (!)

We werken altijd met één stagiaire, omdat wij het belangrijk vinden dat de desbetreffende stagiaire 100% aandacht krijgt. Deze kan zijn voor een langere tijd, enkele weken of aantal dagen in de week.

Opleiding hondentrimmen

Bezig zijn met honden is een creatief beroep. Een redelijk lage investering en je deelt je eigen tijd in. Zo wordt er vaak over dit vak gedacht en het klopt ook, maar niet helemaal. Het bezig zijn met honden is echter wel veelomvattend en een grote verantwoording. Je hebt namelijk de zorg voor andermans hond gedurende enige uren. Niet alleen kennis van vachtverzorging maar ook van gedrag en ziekte is een absolute must!

Een opleiding waar theorie en praktijk voldoende aan bod komen is van groot belang. Veelal is de theorie een maandelijkse les en thuisstudie. De bijbehorende praktijkstage kun je volgen in Trimsalon Dobey Asten’. Een minimaal aantal stagedagen dient te worden gevolgd. Wij als begeleiders zijn bereid je te helpen met het samenstellen van een trimpakket. Het trimpakket bestaat uit een tondeuse met scheerkoppen, kammen, borstels en scharen.

Als je denkt dat het vak hondentrimmen echt iets voor jou is kun je contact opnemen met de Algemene Belangenvereniging voor het Hondentoiletteerbedrijf. Voor meer informatie kun je een kijkje nemen op de volgende website: http://www.abhb.nl/algemene-informatie/51.html

Je kunt voor meer informatie over de trimopleiding ook bellen naar Jeanette Koster. Zij is te bereiken via de site: http://hondentrimopleiding.nl/

Wil je graag meer informatie via onze trimsalon dan kun je bellen naar 0650280609 en vragen naar Rikke

woensdag 4 maart 13.00-15.00 uur tandencheck door de dierenarts, en in de trimsalon gratis nagels knippen, tot dan groetjes Rikke

- Advertorial -

Trimsalon Dobey Asten: ook voor katten

 

Katten met lang, half lang of kort haar. Bij Trimsalon Dobey Asten zijn alle kattenrassen meer dan welkom. Eigenaresse Rikke Vogels behandelt naast katten ook honden in haar trimsalon. Bovendien trimt ze katten aan hun thuisadres. Het werk doet ze met liefde en plezier. "Ik heb een enorme passie voor honden en katten."

 

Een jaar geleden opende gespecialiseerd katten- en hondentrimster Rikke de trimsalon in dierenspeciaalzaak Dobey in Asten. "Veel inwoners van Asten en Someren weten niet dat er in Asten een kattentrimsalon zit. Zij rijden met hun kat bijvoorbeeld naar Helmond, terwijl een lange reistijd voor katten erg stressvol kan zijn en katten slecht reageren op stress. Bovendien kan ik ook bij mensen thuis katten trimmen, als dit voor de kat fijner is." Inmiddels weten steeds meer kattenhouders de trimsalon in Asten te vinden. "Ik zie een stijgende lijn in het aantal afspraken", aldus Rikke.

 

Behandelingen

Rikke verzorgt drie behandelingen bij katten, namelijk scheren, plukken en ontwollen en kammen en ontklitten. Vooraf wordt gekeken welke behandeling het beste bij de kat past. Katten trimmen vergt volgens Rikke een totaal andere aanpak dan het trimmen van honden. "Katten kunnen onder stress in paniek raken. Ik weet hoe ik dit moet aanpakken en het is ook de reden dat ik ervoor zorg dat ik de kat zo snel mogelijk trim." Volgens Rikke moeten katten naar de trimsalon om diverse redenen, bijvoorbeeld omdat klitten bij een kat pijnlijk zijn of omdat onder klitten ongewenste bacteriën, schimmels en ongedierte kunnen nestelen. Bovendien heeft een kat na een trimbeurt minder last van vervelende haarballen en worden katten simpelweg vertroeteld tijdens een behandeling. Katten kunnen ook voor een wasbeurt komen

 

Website

Op www.trimsalon-dobey-asten.nl is meer informatie te vinden over de behandelingen. Op de site staat ook een lijst met kattenrassen en welke behandeling geschikt is voor welk ras. Trimsalon Dobey Asten is gevestigd aan het Burgemeester Ruttenplein 18. Wilt u een afspraak maken? Bel dan met Rikke Vogels: tel. 06-50280609.

bekijk de actie van Dobey Asten op hun website en doe mee met de hondeplons of de fotowedstrijd en win leuke prijzen. In september zal de trimsalon ook aanwezig zijn in de diepsteeckel om na de plons uw hond weer wat droog te maken.
nieuwe etalage
Ocho in Groningen, wat een eer om jouw trimster te mogen zijn
Gefeliciteerd Nanda en Ocho met jullie kampioenschappen
bel voor een GRATIS puppy wen halfuurtje 0650280609
OPENING IN DE KRANT

De kattentrimsalon

Beste dierenvrienden,

De website is weer verder vernieuwd, de pagina's voor de katten en hun behandelingen zijn klaar,

veel kijkplezier,

Rikke Vogels

Hallo allemaal,

De opening was een succes, heel veel bezoekers met hun trouwe viervoeters, gezellig en ook heel veel belangstelling. Ik ben blij met iedereen die geweest is en wil vanaf hier jullie allemaal bedanken. Er zijn veel afspraken gemaakt dus ik zie jullie snel weer terug.Ik heb wat foto's op de volgende pagina gezet van de opening en straks komen jullie honden en katten natuurlijk als voor en na foto's in het fotoboek.

Nogmaals bedankt en tot ziens

Rikke Vogels